Герої-рятівники завжди поруч

Найвища цінність суспільства – людина, її здоров’я, життя. Проте з року в рік збільшується кількість чинників, які негативно впливають на здоров’я кожного з нас. Діти найбільш незахищена від небезпек категорія. Часто діти дошкільного віку стають жертвами забав та безпечного поводження з сірниками. Тому значну увагу вихователі старшої групи №2 «Джмелик» Білопільського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Зірочка» Сибірка Л.В., Планіда О.Ю. приділяють роботі по навчанню дітей правил протипожежної безпеки.

Щороку у квітні у закладі проходе Тиждень безпеки, під час якого активізується робота по навчанню дітей правил безпеки поведінки. Завдяки тісній співпраці з місцевою пожежною частиною ці заходи стають цікавими і запам’ятовуються надовго. Діти не тільки виявляють бажання стати пожежниками у майбутньому, а й починають в іграх діяти, як герої-рятівники, інакше ставитися до навколишнього.

8 квітня цього року відбулася екскурсія вихованців старших груп до пожежної частини. Діти групи «Джмелик» із великим задоволенням слухали розповідь пожежників, розглядали спорядження, яким користуються рятівники у різних життєвих ситуаціях. Яскраві враження дошкільнята отримали від виїзду пожежної машини з гаражу під звуки сирени. Хлопчики та дівчатка наперебій задавали запитання та із захопленням слухали відповіді. Після закінчення екскурсії одна з дівчаток обійняла пожежника: «Які ви гарні, надійні! Ми вас любимо!»

Такі заходи розширюють світогляд дітей, стимулюють правильно поводитись в різних ситуаціях, не наражати себе на небезпеку.

Вихованці та педагоги групи «Джмелик» висловлюють подяку працівниками пожежної частини і щирі побажання усього найкращого в такій нелегкій та цікавій праці.

Вихователь Сибірка Л.В.

/Files/images/SAM_1890.JPG /Files/images/SAM_1870.JPG /Files/images/SAM_1891.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 422

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.